Ängsö Trail 2022

Som västeråsare har Ängsö en särskild plats i hjärtat. Att få springa på stigarna med utsikt över Mälaren är alltid en bra idé. Inför årets upplaga av Ängsö Trail så har ändringar gjorts. Tanken var gå från det traditionella till mer festival med food trucks och klättervägg. Den som ville fick testa löparskor och få massage. Arrangören WTRS ordnade skjuts ut från tågstationen.

Det var tidigare rätt mäktigt att få se drabanter som skjuter igång loppet. Nu var starten flyttad till Långholmens brygga. Min vän David sjöng låten On my way innan start.

Regnet duggade innan start och några kilometer in i loppet. Jag och min vän Lisa sprang loppet som ett sätt att springa tillsammans och lite längre inför vad som är mitt stora mål detta år Dramathon. Vi tog det lugnt och joggade lätt. Efter halva sträckan så träffade vi på en medlöpare som stukat foten. Vi stannade till och lindade hans fot och efter att ha förvissat oss om att han var ok att försöka ta sig i mål så joggade vi vidare.

Solen började spricka upp och resterande del flöt fram. Vi hejade på medtävlande som kom efter oss och blev så klart sugna på att springa den del som gick på själva Långholmen. Väl i mål fick vi tyvärr vänta rätt länge på bussen tillbaka in till stan.

Sammanfattningsvis en bra dag för jag provade på att träna flera pass under dagen. Sprang till station, sedan loppet, sprang hem och avslutade kvällen med att springa 5 kilometer konstjogg med Konstmuseum och Friskis & Svettis.

Annons
%d bloggare gillar detta: