Motionsspår Surahammar

I grannkommunen Surahammar finns det tre motionsspår som har elljus.

Den första är i Surahammar och har en längd på 3,3 km om man startar från Ekängen/Ekängsvägen. Spåret går runt en golfbana så se upp för golfbollar. Här finns någon station för styrketräning längs med banan.

Den andra ligger i Ramnäs. Jag parkerade vid en skola i närheten av en cykelpark. Själva spåret ligger öster om samhället och man behöver passera över järnvägen innan spåret börjar. Det finns två obevakade passager. Skulle säga att det är en bredare naturstig. Längden är 2,2km och är hyfsat trevligt.

Det tredje elbelysta spåret finns i Virsbo. Spåret ligger vid Skräddartorpet öster om Virsbo, längs med samma grusväg som till Hälleskogsbrännan.

Här finns en potential för man springer i eldhärjad skog, mystik blandad med äldre skog. Längden sägs på hemsidan vara 2,5km. Väl på plats finns det flera skidspår. Både ny och gamla elljusspår. Men här skulle jag vilja säga att området borde spärras av. Första gången som jag varit orolig för att fysiskt skada mig. Elledningar hänger och nuddar nästan marken och elstolpar lutar över spåret. Hörde ett brak och sedan föll en jättestor gran. Trots det hade de nyligen byggt ett mindre utegym med två tre redskap.

I Surahammar finns ytterligare ett motionsspår, ett utan elljus. Det är ett område som heter Lindmuren. Det går att parkera vid Surahammars golfbana och sedan gå in mot skogen till starten. Här finns 1,5km, 2,5 km, 5 km och 10 km. Men även delar av Bruksleden och via den kan man ta längre slingor än så samt till motionsspår på andra sidan väg 66. Även MTB-spår finns. Jag hade svårigheter att hitta markeringarna och hade bara en till funnits hade det inte varit några problem. Hamnade till slut så att jag sprang spåret baklänges. Trevlig naturstig upp på stenhällar och skogsvägar. Spåret går delvis längs med golfbanan.

Annons
%d bloggare gillar detta: