Motionsspår Norberg

Norberg har egentligen inga specifika löparspår utan motionsspåren är primärt gjorda för skidåkning. Skidspår innebär oftast att underlaget är mossa och gräs och spåren kan vara en vändslinga med en backe i ändarna.

Tre motionsspår finns.

Vid Klackbergsgården finns Vinterstadion. Här finns 10 km konstsnöspår, gruvhål och många skyltar med historisk information om stollgång och gruvdrift. Det finns även en blå grotta. Det är ganska backigt spår och här kan man även kliva på Bruksleden.

Norbergs Ok har en väldigt fin anläggning. Här finns ett stort utegym och lekplats för barn. Spåret är brett och helt i grus. En standard utöver det vanliga. Kanske beror det på att det på varje elljusstolpe finns sponsorskylt från lokala företag och privatpersoner. Här erbjuds också dusch (och bastu tror jag) för en mindre peng.

Vid Nickebo skola i Karbenning finns ett skidspår. Grus, bark och mossa. En sjö ligger i närheten med trevlig grillplats och badplats. Här finns ett 2,7 km spår med möjlighet att förlänga till 3,2 km. Upprustning tycks pågå med ny belysning. Spåret syns via Hitta.se

Annons
%d bloggare gillar detta: