Motionsspår Skinnskatteberg

I mitt projekt att springa i alla motionsspår i Västmanland så har turen kommit till Skinnskatteberg. Här finns riktigt fina skogar och många sjöar så motionsspåren bjuder på trevlig utsikt.

Vid Färna herrgård finns det enligt sidan 2,5 km spår. Men spåret hinner knappt börja innan det finns en skylt som visar ett spår som viker av på 7 km. Spåret är trevligt med många informationsskyltar, utsiktsplatser och statyer. Sedan delar sig spåret och här kan man välja på 2,5 km eller 5 km. Tog 5 km. Bitvis riktigt bra skyltat, andra sträckor fick man chansa. På slutet vid samhället försvann alla skyltar men eftersom jag siktade herrgården var det inga problem att hitta tillbaka. Anvisade slinga tog tydligen av åt vänster med en skillnad på kanske 200-300 meter.

Borntorpet

Kommunens stora motionsspår finns strax ovanför samhället. Här finns en 3 km elbelyst slinga samt en 5 km och en 10 km slinga. Skogen är otroligt mysig, stigen trevlig och korsas av flera stigar man känner för att sticka iväg på. De längre motionsspåren går som i ett u, så det gäller att uppmärksamma svängarna. Annars kan man som jag hamna någon helt annanstans. Hit kan man åka fler gånger och upptäcka alla stigar, övernatta och springa vidare. Här går delar av spåret på Bruksleden och elbelysningen kan man själv tända.

Annons
%d bloggare gillar detta: