Motionsspår i Västmanland

Som medeldistanslöpare var det ofta terrängtävlingar i olika motionsspår i länet. Som ultralöpare kan nya stigar och motionsspår motivera en att springa lite längre.

För drygt två år sedan gjorde jag klart alla motionsspår i Västerås. Så det var ofrånkomligt att idén om att också springa minst ett spår i alla motionsspår i Västmanland skulle komma. Det har dock fallit i glömska tills efter pandemins intåg när resor och lopp utomlands ställs in blir ett lokalt löpäventyr ett sätt att komma undan folkmassorna och leta upp de mindre besökta motionsspåren. När jag såg köbilderna från Björnön insåg jag att fler kanske vill besöka andra spår och publicerar nu några av de kommuner jag sprungit i trots att projektet inte är klart. För projektet påbörjades för flera år sedan, det tar tid och som kommer att göras klart i takt med att reserestriktioner tillåter och att det är barmark för flera av motionsspåren är gjorda för skidspår.

Detta blir en samlingssida för inlägg om de olika kommunerna och uppdateras vartefter jag sprungit klart spåren i respektive kommun.

Västerås

Kungsör

Arboga

Hallstahammar

Köping

Skinnskatteberg

Norberg

Surahammar

Fagersta

Sala

Annons
%d bloggare gillar detta: