Motionsspår Hallstahammar

I mitt projekt att springa något spår i varje kommuns motionssystem är det dags för Hallstahammar.

Motionsspår vid Duvhällarna
I Hallstahammar i området Duvhällarna, som nås via Gråstensvägen 2, finns motionscentrum Spånbanan. Det finns tre slingor på 1, 3 och 5 km och de löper i skogen. Några spår är eljusbelysta till kl 23.00 och det är bred och fin grusspår. Här har jag sprungit terränglopp. Minns att det var ett helt ok motionsspår, en hel del backar på 5 km spåret. Genom att följa spåret kan man ta sig ut på Bruksleden.

Vid motionscentrum finns också en hinderbana med omkring 15 st olika stationer, en slalombacke och isrink.

Motionsspår vid Folkets park, Kolbäck

I Kolbäck vid Folkets park finns ett 2,5 km elbelyst motionsspår och det verkar populärt för bilar kom och åkte till parkeringen. Spåret har omväxlande terräng, angränsar till åkrar samt en och annan gård. Här och där går spåret genom hagmark och skog. Att döma av att det på flera ställer fanns stegar för att ta sig över stängsel så bör det under vissa perioder finnas betande djur i hagarna. Jag gillade verkligen detta spår, hade en upprymd känsla när jag åkte därifrån. Så omväxlande, skön omgivning, lättsprunget och brett grusspår. Hit kommer jag att återkomma.

Bonus:

Vallmorundan – tre slingor i Kolbäck

Detta är inget motionsspår utan slingor som går på gator i samhället som ändå är upplysta och sträckorna är uppmätta. Ett bra sätt för invånarna att vintertid kunna motionera tryggt. Här har kommunen tänkt till, slingorna är också lagda så de passerar lekplats och utegym.

Kortare vandringsled, Sörkvarnsforsen

Vid Sörkvarnsforsens naturreservat finns en 2,75 km lång led som går längs och en liten bro över Kolbäcksån. Stigarna är breda och går delvis också på en cykel- och gångbana. Rastplats med grill finns. Lungt och trivsam miljö. Parkeringsplatser finns vid Hans von Kantows väg (nära grillplatsen) eller Sörkvarnsvägen.

Annons
%d bloggare gillar detta: