
I dessa virustider kan det kännas skönt att inte gå till gymmet. Träning hemma och ute lockar mer. Skriver om några appar jag använt.
Runkeeper
Första löparappen för de flesta. Kan ta tid på löprundan utan att ha löparklocka och får då även distans och hastighet. Träningsprogram finns. Enkel att använda och gratis. Tidigare trogen följeslagare men som jag övergivet för jag ville få mer statistik.
Strava
För de som vill ha lite mer och kunna följa vänners aktiviteter. Kan här över tid jämföra segment (delsträckor) på träningen. Med betalversion kommer träningsanalyser. Här får även cyklister, simmare egna standardflikar. Alla pass från alla idrotter går att lägga in. Så väl vecko- som årsmål kan anges och framsteg går att följa.
Denna app kan synkas med träningsklockor vilket gör registreringen smidig och snabbt.
Här finns funktion som visar hur tiden skulle kunna varit om sträckan du just sprungit vore plan.
Garmin
Lätt att använda och synkas med klocka. Användaren får rolig statistik som hur hens träningstider är i jämförelse med andra svenskar, ålder och kön. VO2 Max beräkning och framsteg samt vad för tid hen skulle kunna göra på distanser 5 km, 10 km, 21,1 km och maraton.
Suunto
Inte lika populistisk som Garmin. Utan mer hur kändes det för dig i jämförelsevis dina tidigare pass? Kan lägga till vänner och tävla mot dem. Här summeras träningstimmar för dag, vecka, månad och år. Kartfunktion med heatmap. Den har många gånger tipsat mig om bra löpsträckor när jag är på resande fot. Via hemsidan går det att ladda hem lämpliga sträckor till telefonen så man enkelt hittar. Även i appen kan man skapa en runda men då går den inte att föra över till klockan.
FMTK
Blivande soldater får träningsprogram för att komma i form till GMUn. Tester för var hen har för utgångsläge och gjorda framsteg finns. Har blivit populär då det är många klassiska övningar. Men är också orsaken till att jag tröttnar snabbt på appen.
NTC – Nike training club
Träningsrapp med tre nivåer, nybörjare, intermediate och advanced. Många träningsprogram från sju minuter till över timmen. Träningsprogram utan kostnad, kan väljas med eller utan löpning. Filmer som instruerar övningarna. Ibland rätt avancerade övningar och riktigt tuffa övningar. Byter pass och periodvis en och annan känd atlet som visar passen.
Centr
Chris Hemsworth och hans team har skapat en app jag gillade skarpt. Den är dyr men går att prova i sju dagar avgiftsfritt. Men som ofta får du vad du betalar för. Här är det utmanande övningar, nya övningar som ger effekt. Till det finns även kostschema beroende på vad du vill uppnå. Trevliga och lättlagade recept där allergier och kostval kan göras. Ett av recepten ändrade mina frukostvanor.