Debatt om Kristiansborgsbadet

Inför förra sommaren förberedde nämnden för idrott, fritid och förebyggande en avveckling av Kristiansborgsbadet. Personal sade upp och kostnaden blev till slut 3,7 miljoner koronor.

När väl badet var stängt visade det sig att den tilltänkta köparen hopat av för att detaljplaner inte var framtagna och i närheten att bli antagen. Då fick fastighetsnämnden driftskostnad i storleksordningen 600 000 kr per månad. Detta var under hösten.

Samtidighet fick jag veta att byggnadsnämnden medvetet inte tagit fram detaljplaner som behövs för byggnation. Då valde jag att lämna in en interpellation som fick ett svar ikväll.

Efter inlämnandet fick den nuvarande hyresvärden till slut till en möjlighet att på kort sikt hålla Kristiansborgsbadet öppet för vuxna västeråsare att simma och på så sätt minskade kostnader för fastighetsnämnden. Nu har det gått så långt att få svar att oppositionens instrument tappat sin funktion.

På senaste byggnadnämndmötet antogs en detaljplan för en av de två detaljplanerna som behövs för att en privat aktör ska kunna driva badet vidare. Vi moderater kommer att fortsätta följa frågan om detaljplan, bygglov och västeråsarnas möjlighet att använda badet.

Annons
%d bloggare gillar detta: