Synliggör och uppmärksamma små och medelstora företag

Många arbeten skapas i små och medelstora företag. Flera företag upplever problem med kommunala beslut och har ont om tid för annat än att just få företaget att gå runt. Moderaterna vill att det ska vara enklare att bli företagare och möjlighet att växa.

Under kvällens kommunfullmäktige har företagens villkor och vad kommunen kan göra för att underlätta för små och medelstora företag. Detta då Elisabeth Unell och jag lämnat in en motion om att (åter)införa företagsnära.

Kommunen gör mycket som näringslivsråd, områdesträffar och näringslivsdag. Men enmansföretagare eller fåmansföretag har inte alltid tid att komma på halvdagsmöten (som de flest av dem är) eller seminarier. Då kanske butiken inte kan hållas öppen.

Tidigare besökte en tjänsteman små och medelstora företag i Västerås på så sätt fick kunskap om problem som företag upplever. Därför vill vi att kommunen åter börjar göra besök hos företag, får reda på problem och kan göra ändringar inom den kommunala kompetens som underlättar företagande i kommunen. Men se det vill inte majoriteten så motionen fick avslag.

Annons
%d bloggare gillar detta: