Det politiska året 2019

Vad har du som väljare fått för att du röstade på mig? Det försöker jag besvara i detta inlägg. Längst ner finner du en kvantativ rapport.

Året har så klart till stor del handlar om säkerhet i olika nivåer och platser. Förslag för att öka tryggheten och säkerheten för båtägare, boende, besökare och västeråsare i allmänhet.

Bild från partistämman i Västerås

Veterandagen firades och jag var på plats så väl vid kransnedläggning på Hässlö som under konserten i konserthuset.

Mina tidigare förslag om microplaster, gummigranulat och konstgräs har behandlats och åtgärder har vidtagits. Så pass att Västerås nu ligger bland de främsta kommunerna i Sverige.

Båtlivet i allmänhet har haft ett jobbigt år med många problem. Vi har lagt förslag och drivit på för att åtgärder ska vidtas. Till exempel till slut är nu båtbottentvätten beställd och håller på att installeras.

Jag fick förtroende att utvärdera Moderaterna i Västmanlands europaparlamentsval. Ett arbete som tog några månader men det är viktigt att dra lärdomar av vad man gjort och vad som kan göras bättre inför nästa valrörelse.

Partistämman arrangerades i Västerås, vilket blev en succé. Som ombud deltog jag i debatten och röstade.

Motion för att underlätta för företagare bifölls av kommunfullmäktige och likaså att Västerås stad ska ansöka om att bli försöksområde för gårdsförsäljning. Motion är inlämnad om att gå igenom alla föreningar som kommunen är med i och utvärdera om kommunen fortfarande behöver vara medlem i alla. Medlemskap kostar pengar och de medlen skulle kunna kan användas till kärnuppgifter istället. En annan inlämnad motion handlar om att utöka serveringstiderna i Västerås.

Jag startade ytterligare en plattform, för att ge väljare inblick i mitt arbete, en youtubekanal där jag lägger ut filmer under namnet I fokus med Anna.

Det är några saker som hänt under året. Rapporten med kvantitativ uppgifter finner du i filen.

Annons
%d bloggare gillar detta: