En röst som inte blev som den var tänkt

Vi har haft bra förhandlingar med högt i tak efter valet. Vi har ätit pizza, saltlakrits och druckit många koppar kaffe. Men det räckte tyvärr inte.

När Alliansen fick 28 mandat och (s) gör sitt sämsta val på 100-år där de rödgröna får 25 mandat byter Liberalerna sida. Liberalernas ledare går till tidningen och vill ge sken av en annan bild av förhandlingarna.

De har fått många uppdrag och löfte om stora satsningar samt besparingar på administration (tex deras krav var 50% besparing på tjänster vid stadsledningskontoret motsvarar 20 tjänster) från Socialdemokraterna. Besparingar på program,policys och handlingsplaner har varit en moderat käpphäst långt innan 2006 när jag kom in i kommunfullmäktige. Att liberalerna nu vill få till det att det är deras förlag är löjligt. Kolla bara liberalernas budget för 2018 så är det allmänna besparingar på administration inte specifik översyn av program, policys och handlingsplaner.

Moderaterna är de enda som står upp för borgerliga politik, när c, kd och nu L samarbetat med S under innevarande eller kommande mandatperiod. Alliansväljare som röstat på L för ett maktskifte måste vara besvikna ikväll. Borgerliga väljare i Västerås som lagt sina röster på Liberalerna i tron att den hårda tonen mot S-styrets politik var äkta och en röst på liberalerna skulle leda till maktskifte måste vara besvikna. De har tyvärr blivit förda bakom ljuset. Det blev en röst på fortsatt s-styrets politik.

%d bloggare gillar detta: