Säkra och trygga båtplatser i Västerås  

I helgen bjöd ett antal frustrerade båtägare in till träff om situationen i Västerås för många båtägare. Bara Moderaterna kom. Vi fick en guidad tur runt hamnområdet med diskussion om säkerhet, underhåll och trygghet. Idag hade vi nämndmöte och vi moderater i nämnden lade in ett nämndinitiativ. För att några viktiga åtgärder ska komma till för ett bättre båtliv i mälarstaden Västerås.

Nämndinitiativet lyder:

Västerås har Sveriges största fritidsbåtshamn. Det ger stora möjligheter att ta tillvara båtlivet och utveckla Mälarstaden Västerås. Tyvärr har de senaste åren inneburit förstörelse och försummelse istället för utveckling. Mycket har försummats. Under sommaren har allt fler personer rört sig vid Lögarängsområdet vilket är utmärkt att fler tar del av Mälarstranden och Mälaren. Den nya piren ger också stora möjligheter till att promenera längs Mälaren. Tyvärr har det också inneburit skadegörelse, nedskräpning och inbrott i många båtar som ligger längs Åpiren som har en icke låst brygga.

Obehöriga använder båtar som ligger i hamn som sin festplats. Där skadegörelse, inbrott och nedskräpning är tyvärr tre återkommande händelser. Det kräver åtgärder och det går relativt enkelt att göra. Gästhamnen ser bedrövlig ut sedan branden och den behöver också rustas upp. Västerås ska ha en gästhamn värd namnet. Vi har ett centralt läge som borde uppmuntra till fler besökare.

Med anledning av detta yrkar vi:

att säkerheten för båtar som ligger vid Åpiren förbättras genom uppsättande av två grindar och stängsel längs piren. På detta sätt kan allmänheten ändå få tillgång till den del där träd står och den nybyggda piren.

att se över städning och antal papperskorgar i hamnen.

att gästhamnen rustas upp och uppgraderas.

att undersöka möjligheten att fler båtplatser får eluttag och att eluttag som är trasiga lagas.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: