Träningsåret 2017

Så är år 2017 slut och det är dags att utvärdera det gångna året för att kunna planera för kommande år. 2017 var året jag kanske blev klokare och fortsatte drömmen om att vara tränare.Med förra årets skador så satsade jag på att bli hel och köra rehabövningar. I februari skaffade jag en valp som gjort att träningen kommit i skymundan. Det blev snabba pass, korta pass eller korta men kanske mest lugna korta pass. Hunden tränade med mig i slutet av året som längst 6 km med pauser. Så när som en stukat fot så har jag klarat mig utan skador. Morgonlöpning i bland annat Amsterdam, London, Font Romeu och Stockholm bjöd på några trevliga turer.

Det blev två lopp under året Kilian Classic där jag tog beslutet att byta distans kvällen innan loppet. Klokt val så här i efterhand, då jag inte tränat för fulla distansen och första bergsloppet var tanken att ha en trevlig dag i bergen inte jaga reptider.

Det andra loppet var Medoc marathon. En otrolig upplevelse, en folkfest på 42 km under 6 timmar.

Jag har under hela året varit ledare för Team Nordic Trail, som kör pass en gång i veckan. Som ledare får man inte lika mycket egen träning eftersom man måste ge instruktioner och ta tid. Men det ger mycket energi att se andra utvecklas och vilka pass som funkar och inte. Under hösten gick jag en praktisk träningsledarutbildning via Umeå universitet. Mycket intressant, tuffare än jag trodde men klarade kursen. Så det var ett sätt att fortsätta jobba på drömmen om att vara ledare för vuxna atleter som jag påbörjade förra året.

Mängdmålet för året sprack när hunden kom. Men 100 pass från midsommar klarade så när som ett pass innan nyåret. Distansdelmål har jag inte lyckats sammanfatta då de uppgifterna har jag inte hemma. Med inköp av ny löparklocka och byte av träningsapp är excel-filen min pålitliga trotjänare. Avslutade träningsåret med 1,5 timmes löpning upp- och nedför Badelundaåsen och skål i cider på det.

Planerna för 2018 är spikade med två maraton och några vill springa lopp finns också. Vågar dock inte skriva vilka här. Vis av erfarenhet som löpare kan man ibland inte vilja berätta för alla ifall det skulle spricka och man måste förklara varför för alla man råkar nämna det för. Men ni läsare kommer så klart få race report om allt går bra.

Annons
%d bloggare gillar detta: