Lucka -23-

Det är många som undrat vad jag tycker om #metoo till de som frågat har jag svarat men jag har inte skrivit något.

Första inläggen var banbrytande, sedan exploderade det och nu riskerar det tyvärr att gå över styr. I ett jämställt land som Sverige så visade metoo att det finns mycket kvar i vissa väggar. Den har varit fruktansvärda vittnesmål. Det beklagar jag djupt. Det ska polisanmälas. Det har även varit män som inte vet var gränser går och gör något mindre eller som tycker sig ha en rätt att gå lite över gränsen med sina händer. Något som kan vara svårt att polisanmäla men det är inte ok. Eller där bevis är svåra då det mest är ord mot ord. Därför är anmälningsgraden jämfört med antalet inlägg väldigt låg.

Barn och ungdomar i idrottsföreningar måste våga prata om att var och en äger sin kropp och om en tränare eller lagkamrat gör något som den inte är med på så är det aldrig ok. Det kan vara en del i föreningens värdegrundsarbete.

Rörelsen riskerar att gå över styr när individer felaktigt anklagar någon som sedan döms i media eller sociala medier. Är det en oskyldig person som pekats ut kan personen inte få upprättelse. Ska det vara rättssäkert är det polisanmälningar och dom som gäller.

%d bloggare gillar detta: