Arbetsstämma 2017

Moderaternas arbetsstämma 2017 är inne på sin sista dag. Det har varit en mycket trevlig stämma med god stämning. Vi har diskuterat sakpolitik i dagarna fyra. Bara propositioner som vi ska gå till val på.

Jag deltog i migrationsutskottet och vi jobbade med propositionen i sju timmar. Det var många diskussioner och jag hade så klart en del yrkande efter vårt förbundsråd. Fick igenom några justeringar.

När själva debatterna i plenum startade inleddes det med skolavsnittet. Jag gick in i debatten om förskolan då man vill införa rätt till 30 timmar i förskolan för barn till föräldrar med försörjningsstöd. Det är 10 timmar mer i förskolan för ett barn i Västerås. 15 timmar mer än barn till föräldrar som jobbar. Alla barn som har pedagogiska och språkliga behov av längre tid i förskolan ska ha rätt till det. Därför vill vi inte peka ut en grupp av föräldrar som särskilt behövande.

Sedan har debatterna rullat på. Överlag bra propositioner som känns tryggt inför valet 2018.

Det är alltid mycket intressant att delta på en partistämma. Totalt var vi närmare 15 personer från Västmanland som var på plats hela eller delar av stämman. Bjuder på lite bilder.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: