Maraton under två timmar

Det finns drömgränser som ibland kan tyckas ouppnåeliga. Men egentligen är det oftast en mental spärr och så klart krävs hård träning.

För två år sedan bestämde sig NIKE för att göra ett försök. I lördags morse var så dagen inne. De hade hyrd Monza banan i Italien. Löparna Eliud Kipchoge (Kenya), Lelisa Desisa (Etiopien) och Zersenay Tadesse (Eritrea) ska försöka slå världsrekordet i maraton. Eller inte. Av någon märklig anledning valde NIKE att inte uppfylla reglerna för ett världsrekord. Så tur i oturen så lyckades inte försöket. Men var det häftigt att se försöket? Ja.

Nike hade tagit fram nya skor för eventet. De hade livesändning med kommentatorer som pratade mer om teknik och luftmotstånd än vanliga sportreferat. Eliud Kipchoge sprang snabbt och snyggt. Tyvärr orkade han inte hela vägen, även om han kapade över två minuter på bästa maratontiden.

Nästa gång hoppas jag att ett försök görs och att reglerna uppfylls för att det också ska kunna få vara ett världsrekord. Inte bara ett pr-jippo.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: