Böcker om löpning

Idag har jag bloggat i wordpress i två år, konstigt nog tycks jag ha skapat en etikett böcker men inte skrivit något. Men detta tänkte jag göra bot på idag.

Det finns en hel del böcker om löpning. Jag tänkte skiva om några favoriter och några som är populära.

Malin Ewerlöf – Malins löparbok
En bok för nybörjaren med tips och tricks att komma igång. Val av kläder, styrkeövningar och så klart en del från Malins fantastiska resa till EM silver i 800-meter. Idag kör bland annat instruktioner för löptränare och producerar podd om löpning tillsammans med Petra Månström.

Martina Haag – Heja Heja
En bok jag förstått många gillar och inspirerats av. En bok för nybörjare. Storyn är en mamma som börjar springa och klarar till slut ett maraton. Hög igenkänningsfaktor om spotifylistor i mobilen som kraschar. Lättläst och lättsam.

Haruki Murakami – What I talk about when I talk about running
En historia om hur han springer. Igenkänning om jobbiga dagar och ändlöst nötande av asfalt. Lättläst och bjuder på en löpares vardag.

Christopher McDougall – Born to run : jakten på löpningens själ
Boken som fick otroligt genomslag i större delen av löparvärlden. Kan läsas även av icke löpare för den otroliga berättelsen om stammen som springer ihjäl sitt byte.

Marathon woman – Kathrine Switzer
Kvinnan som förändrade löpning för kvinnor, genom att utklädd som man, springa Boston Marathon när kvinnor inte fick tävla där. Sprang i mål trots att arrangörerna försökte knuffa henne av banan. Några år senare är även kvinnor välkomna. En bok att läsa och inspireras av.

Chrissie Wellington – Life without limits
En bok om brittiska triatleten Chrissie. Har vunnit VM i Ironman fyra gånger. Hennes uppväxt, träning och tävlande. Om vikten av mental träning som en del i den fysiska träningen.

Michael Johnson – Slaying the Dragon
Sprintlöparen som tog OS och VM-guld rakryggat. Legendaren innan Usain Bolt klev fram. Boken handlar om Johnsons väg till framgång och att komma igen efter motgång. En bok som inspirerade mig.

Kilian Jornet – Run or die
Ultralöpningens stora stjärna som springer /skimo toppar som andra bestiger som Denali, Matterhorn och Mont Blanc. Boken beskriver Ultra trail du Mont Blanc, löpning upp och ner för Kilimanjaro, western states 100.

Lizzy Hawker – Runner
En av Storbritanniens största uthållighetsatleter. Hon har vunnit Spartathlon, UTMB flera gånger och vinner lekande lätt 100km. Myntets baksida kommer i bokens senare del.

Byron Powell – Relentless forward progress
Nybörjarguide till ultralöpning. Men tyvärr allt för kortfattat och med många hänvisningar vidare till andra böcker.

Kvar att läsa finns bland annat:
Paula Radcliffe – Paula: My story so far. 
Grete Waitz – Run your first marathon. 

 

 

En tanke på “Böcker om löpning

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: