Ett politiskt år

En politisk vecka kan ibland kännas som en evighet samtidigt kan ett år gå väldigt fort. Det har varit ett tufft år med många sena kvällar och en del telefonmöten för mina uppdrag i SKL, vilket har gjort att antalet blogginlägg inte varit i nivå med tidigare år. I detta inlägg kommer ett axplock från året.

Året började med att James, Eriks och jag arrangerade en studieresa till London för Moderaterna i Västmanland. En mycket intressant resan och många skratt. Brexit pratade vi en hel del om och insåg vad som skulle komma att hända under deras folkomröstning.

Frågor som jag drivit politiskt har varit många, då mina uppdrag är varierande. Underlätta för företagare, granska s-styrets hantering av Västerås stads ekonomi, hur vi borde hantera alla som vill komma till kommunen, kollektivtrafik, ökat föreningsbidrag, att inte slösa med skattemedel. Vi moderater har i vård och omsorg följt och granskat äldreomsorgen. Ett snyggt och tryggt city och hela kommunen. Skolutvecklingen i Västerås.

img_20160921_173240

Det har siffermässigt blivit minst ett studiebesök per vecka i Västerås, vilket har givit många samtal och idéer. Föreningar, kommunala verksamheter och företag har fått besök. Det har också blivit några utanför länet, bland annat tullen vid Öresundsbron. Vet du någon verksamhet eller företag som jag borde besöka? Maila gärna.

Fick under året hålla några föredrag om bla det brittiska parlamentsvalet, Västerås stads ekonomi och så klart om Moderaterna.

Det har naturligvis blivit en del kampanjer som äldremässan, moderater på stan och knacka dörr hos västeråsare. Det ger tillfälle till samtal om lokala frågor som engagerar och ger återkoppling på frågor vi driver.

Det är året då jag blev efterfrågad som vigselförrättare och ansökte därför att få bli det. Ett mycket trevlig förtroende att få vara med på det som förhoppningsvis är en av de lyckligaste stunderna för ett par. Det har blivit några riktigt roliga vigslar och några som bara vill få äktenskapet på papper.

Vill passa på att önska dig som läser detta ett gott nytt år.

Nästa år? Det kommer att bli en intensiv start det kan jag lova.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: