Träningsåret 2016

Mellandagarna är lämpliga för utvärdering av det gångna året för att kunna planera för kommande år. 2016 var året jag bestämde mig för att förverkliga en dröm om att bli löptränare, klara en ultradistans och testa traillöpning. 

I början av året gick jag en löpcoach kurs. Den ena ledde till det andra och plötsligt var jag ledare för Team Nordic Trail samtidigt som jag började med traillöpning. Löpning kan jag ju så det var inga konstigheter. Trail skiljer sig rätt mycket från asfaltlöpning, nästa så att man använder motsatta tekniker. Men det mesta går bra bara man vill och jobbar för det. Jag sprang ultradistans två gånger under sommaren även om det blev DNF, av lite olika anledningar, på de ultralopp jag startade i. För att utvecklas måste man ibland tänja gränser till exempel som att springa 8 mil på en helg i fjällen. Det blev två trevliga marathon Paris och Chicago även om jag startade det senare med ett svullet knä.

Året bjöd också på två toppbestigningar, Sveriges och Marockos högsta berg. Helt underbart och roligt. Träffade en massa trevliga löpare och vandrare under turerna.

20160910_102602.jpgMängdmålet för året sprack när knäna fick sig en del smällar under ultratävlingarna men så här i slutet av säsongen är de bra igen efter en hel del rehab. Men delmålet klarade jag lyckligtvis med några dagar tillgodo.

Rotary bad om att jag skulle hålla ett föredrag om min resor och äventyr, om varför, planering och genomförande. Ett uppskattat föredrag med många frågor och positiva kommentarer.

Planerna för 2017 är inte spikade än. Idéer, drömmar och halvfärdiga planer finns. Mer om det kommer det säkerligen att finnas orsak att återkomma till.

En tanke på “Träningsåret 2016

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: