Löparresa

Har aldrig varit på ett träningsläger. Men det verkar populärt med träningsresor. Behövde en del träningen så varför inte testa? Bra vetskap om jag får för mig att göra flera träningsrelaterade resor. Det blev till slut Sylarna med Team Nordin Trail. Vanliga frågor som dyker upp är Kommer kroppen att hålla? Kommer jag att kunna hålla samma takt som de andra? Hur långt ska man  springa? Hur mycket eller lite packning ska man ta med? Fick börja med att införskaffa en löparryggsäck. En hel djungel finns med  det kräver nog ett eget inlägg.

Det visar sig att en annan västeråsare ska med. Vi tar följe upp. Resan går smidigt och vi får en fin bild av Östersund. Tar tåget tilla Duved. Hann precis få fram biljetter  på mobilen innan täckningen försvann. En av ledarna är snäll nog och hämtar upp oss.

En genomgång av helgen och minskning av packningen. Runt 4 kg får jag med mig för en långweekend.

Första dagen är måttliga 16 km till Sylarnas fjällstation. Jag provkör ryggan för första gången. Inget att rekommendera med  fungerade för mig turligt nog. Vi tog det lugnt och åt en frystorkad lunch mitt på turen. Bad i fjällbacka svalkade skönt väl framme på stationen.

Dagen efter är det Helags topp som är målet för de flesta. Jag tar det lugnt och inser att de 52,2 km någon helg tidigare sitter i benen. Det blir våffelturen. 40 km tor för en trevlig men  lång dag på fjället. Härlig middag på stationen, samtal och kortspel.

En topptur till stor Sylen stod på schemat men väderprognosen såg inte lovande ut. Blev Vaktklumpen istället och bra teknikträning. Att springa Trail är helt annorlunda jämfört med asfalt.

Sista dagen var det åter transport till Storulvån och biltur tillbaka till Västerås. Totalt blev det 80 km för min del, för andra över 100km. Så rätt skönt att kunna ta i olika tempo och distanser.

Totalt sätt en mycket trevlig helg med ett härligt gäng löpare och ledare från hela Sverige, och tom från England. Kroppen höll. Vädret var för det mesta bra trots några skurar. De få gånger mobiltäckning fanns var det inga trevliga nyheter som skickades ut, lika gott att slippa höra allt.

Kan definitivt åka på flera. Använde inte allt i ryggsäcken, så lättar packning går men en de saker är obligatoriska när man är i fjällen.

En tanke på “Löparresa

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: