Höjd skatt? (M) säger nej.

Lyssnade på radion i morse och hör att S-styret diskuterar höjd skatt. (Kd) och (C) bröt Västeråsalliansen efter valet och försvarade beslutet med att de därmed garanterade att s-styret inte skulle höja skatten.

Efter felinvesteringar tex kommunal ladugård som inte håller investeringsramar och avsaknad av kurage att ta beslut att minska kostnaderna i kommunen är en skattehöjning på gång. Så mycket för det löftet.

Tyvärr slutar det inte med att kommunala kärnverksamheter redovisar underskott, (S)-styret låter kommunens bolag öka lånen. Nya projekt är på gång där skattemedel används som riskkapital i mycket tveksamma affärer. S-styret vill (som jag tidigare skrivit om ) tex återköpa en fastighet för att bygga och förvalta kontor inkl gym och restaurang.

Vi moderater är tydliga. Beslut behövs i nämnderna för att de inte ska gå med underskott och stadens bolag måste också prioritera. När det är brist på bostäder ska det kommunala bostadsbolaget ägna sig åt att  bygga bostäder inte kontor och gym. Västerås finns det för få bostäder och då måste Bostad AB Mimer prioritera att bygga bostäder och inte kontor.

En skattehöjning löser inte kommunens olika problemen, de finns kvar när pengarna återigen är slut.

 

<span>%d</span> bloggare gillar detta: