Mer än bara cykelställ

Moderaten Claes Kugelberg har till månadens kommunfullmäktige skrivit en motion om att cykelställ i city måste städas upp. Därför behövs regler för detta skapas. En socialdemokrat meddelar då att kommunfullmäktige är större än att behöva hantera cykelställsfrågor och att det borde hanteras i tekniska nämnden.

Idag är det svårt att hitta ett cykelställ i centrum där det inte står trasiga och övergivna cyklar. Många cykelställ är överfulla. På flera populära målområden som tågstationen, Öster Mälarstrand och city får cyklisterna leta efter lämpliga ställen att parkera sin cykel.

Vi moderater har hela förra mandatperioden drivit frågan att skapa fler cykelparkeringar, rensa cykelparkeringar oftare genom att göra omprioriteringar i budgeten.

Jag träffade fastighetsägarna nyligen och de har gjort undersökningar att upplevelsen av svårigheten att hitta parkeringar och kostnaden på p-avgifter påverkar handeln i city. Vi moderater är oroade att handeln i city minskar och att socialdemokraterna inte tar det på allvar. Det måste vara lätt för västeråsare och besökare att kunna ta bussen, cykel eller bilen till city.

För att se debatten i efterhand gå in på http://www.vasteras.se webbsändning från kommunfullmäktige.

 

 

<span>%d</span> bloggare gillar detta: