Vasastafetten

I stafett kan många saker gå fel. Nervositet, chip/pinne som tappas, löpare som inte är där de ska vara eller att någon tvingas bryta. När allt stämmer så är det en underbar gren med laganda. Igår var jag med i Moderaterna i Dalarnas stafettlag.

Redan kl 5 på morgonen gick starten för ultraloppet som går samma dag. Fem av mina klubbkamrater var med. 

Det blev en tidig start även för mig då jag to bussen upp till Sälen. Träffade på löpare nr 2 i bussen (som sedan åkte med bussen till Smågan). Det var fem grader och solen sken i Berga by. Jag hämtade ut chipet och sedan var det dags att värma upp. Vid starten drog vasaloppslåten igång.

 Min sträcka började med 3 km uppförsbacke. Sedan flackt och uppför. Avslitningen var nedför in till Smågan. Det var varmt. När flacken och nedförslutet kom och det var skuggparti så passade jag på att förlänga steget och öka takten. La sedan in en extra växel inför växlingen. Löpare två gav mig mina överdragskläder och han fick chipet. Kom in som 211 av nästan 500 lag. Ville så klart ge mina lagkamrater en bra start.

Jag tog arrangörsbussen tillbaka till Sälen. Där hade ombudsmannen ordnat så jag fick skjuts till Mora. Men först mellanlandade vi i Evertsberg. Träffade fler i laget. Såg ultralöparna depåstopp och ledarna i stafetten.

I Mora så önskade lagets sista löpare sällskap i spåret. Eftersom jag egentligen skulle ha gjort långpass så ställde jag upp. Vi skjutsade upp näst sista löpare till Läde och åkte vidare till Eldris. Där råkade jag träffa på min lagkamrat inför ett kommande lopp. Kul!

 Vi stack i väg i ett på tok för högt tempo mot vad som var beställt. Efter knappt två kilometer så blev jag tvungen att lägga mig framför och sänka tempot. Allt för att riksdagsledamoten skulle orka i mål. Vi fick ned farten och höll sedan ett jämnt tempo. Det var en underbar sträcka med sandlöpning och vacker skog. Vi hejade på och försökte ge extra energi till alla ultralöpare som vid det här laget såg rätt slitna ut.

När det var ca 200 meter kvar så stod resten av vårt lag längs banan och tillsammans fick vi springa i mål. Efter målgång blev det en snabb dusch och gemensam middag med de som ville.

 Mina klubbkamrater gjorde en fantastiskt lopp. Flera av dem kom under 9 timmar. Så oroligt bra gjort. Vinnaren Jonas Buud putsade sitt eget banrekord med ca 20 minuter.

Planer och upplägg inför nästa år börjar redan ta form. Nu håller kommunalrådet på att övertyga mig att det är fulla distansen som gäller nästa år. Det får framtiden utvisa.

%d bloggare gillar detta: