Almedalen 2015

Så har det blivit dags att summera Almedalen. Inför resan talades det om regn och kyl. Det blev sol och värme. Som förväntat lockade  årets vecka mycket färre besökare och utställare. Under torsdagen började flera tält att stängas ned och som vanligt är den mest intensiva dagen och kvällen tisdagen.

Mina år i Almedalen har hitintills varit väldigt olika, då alla har bjudit på olika roller. Tex som ung och gå på vilka seminarier man vill, via pressackreditering och deadlines, till i år med deltagande i samtal, debatt och jobbmöten. Det är mycket intressant och roligt att få se så många olika delar av Almedalsveckan.  

 En trendspaning är att Almedalen har blivit hälsosammare. Fler motionsaktiviteter har arrangerats på morgonen. Fler alkoholfria alternativ och färre som serverar rosé. Andra konstateranden är färre five aways och att organisationer försöker få till fler kvalitativa möten på olika nivåer. En trend som är välkommen.

 I vårt gäng har det varit flera förstagångsbesökare. Vi konstaterar att det är en unik plats där seminarierna som är öppen för alla att ta del av annars lätt under resten av året skulle kunna vara och är seminarier och utbildningar som kostar att gå på. Även partiledarnas tal är speciellt. I Sverige finns det inte så många tillfällen mellan valåren för en partiledare att ha längre tal för väljarna. Annars är det kongress/partistämmotal och sommartal med eventuella jultal. Nu ser jag fram emot att få höra Anna på scen.

%d bloggare gillar detta: