11 timmar och klockan tickar 

Just nu har kommunfullmäktige pågått i 11 timmar och det är en bit kvar. Alla debattglada politiker i fullmäktige gör att mötet riskerar att fortsätta i morgon. För det finns reservtid. 

Dagens stora ämne är årsplan, tidigare känd under namnet budget*, för 2016. Vi moderater har lagt en ansvarstagande budget. Där vi inte belastar kommande generationer med mer lån än staden klarar av. Kan bolagen finansiera sina investeringar så får de så klart gör större investeringar. Många stora investeringar kommer som stationsområdet, hamnen och nytt Lögarängsbadet. Då är det viktigt att de investeringar för idrotten görs för att få långsiktiga helhetslösningar där man ser skolornas behov, idrottens behov och var staden kan få intäkter i försäljnings av mark för bostadsbyggnation.

 Västerås stads resultatutveckling med (S) styret är oroväckande.

Mitt anförande handlade så klart om Nämnden för idrott och friluftsliv. Vi satsar på idrottsföreningarnas barn och ungdomsverksamhet. Det är en miljon kronor mer än s-styret. Motionsvanor sätts tidigt. Därför måste uppmuntran och stöttning i idrott och motion ges i unga år. Byggnation av nya arenor måste samordnas med andra nämnder.
*Närmare 7,3 miljarder kronor i verksamheterna i år och moderaternas investeringsram är 2887 miljoner kronor för perioden 2016-2019. Skattesatsen lär bli oförändrad på 20,36 %. Då bara ett parti yrkar på höjd skatt.

Annons
%d bloggare gillar detta: