Nyinvigning av brandstation

Idag hade Mälardalens Brand- och räddningsförbund invigning av den om- och tillbyggda brandstationen på Brandthovda. Jag var så klart där som fd ordförande i direktionen.

Stationens ombyggnation har varit efterlängtad och diskussion pågick under min tid i direktionen. Stationen är nu utbyggd med ny vagnhall för släckbil, 42 m hävare, vattendykarbuss och tankbil. Därtill en nybyggd tvätthall och ombyggda lokaler för bl.a. modern slangtvätt, underhåll av skyddskläder och dykmateriel.

Det är en byggnation som i är i storleksordningen mellan halva till en fjärdedel av kostnaden hos andra räddningsförbund. Tack vara att alla hjälpts åt och även tänkt igenom planeringen av utrymmen. 

 Invigningen skedde genom att ordföranden fick använda en skärmsläckare från en av brandbilarna. På bilden är det dock en av brandmännen som kontrollerar skärmsläckare innan användandet.

Det blev också samtal om det konfliktvarsel som brandmännens riksförbund lagt, jämställdhet inom räddningstjänsten och miljö- och säkerhetsåtgärder på brandstationer.

Vi fick en guidad tur i lokalerna sedan var jag tyvärr tvungen att gå för att ha möte med Nämnden för idrotts- och friluftliv.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: