UF-mässaI dagarna två har det Ung företagsamhet i Västmanland haft mässa i Bombardier arena i Västerås. Jag har som en del av juryn varit på plats för att träffa gymnasieeleverna, kollat in deras presentationer, montrar och produkter. Hallen sprudlar av energi och kreativitet. Det var totalt 140 företag som presenterade sig och sina produkter. Jag var med i juryn som skulle utse årets tjänsteföretag bland de 15 företagen som ställde upp i den kategorin. Med några kriterier skulle tre pristagare tas ut. Ett hårt men roligt jobb. 

Det är också väldigt kul att kolla in alla produkter som säljs, en del rena inköp och sedan försäljning till egna innovationer och skapelser. En av mina favoriter var Tech4all, The bucket list och Integrera mera. 

Alla jurygrupper sponsras av ett företag, förening eller organisation. Jag var där som representant för Rotary. Där alla klubbar samt Rotaract i staden har gått ihop om att sponsra ett pris. Svenskt näringsliv, ABB, näringslivvästerås och Almi är andra sponsorer.  Vi var flera i de olika juryna som konstaterade att det här är en av de roligare dagarna på året. Nu kan vi bara önska vinnarna lycka till i finalen i Stockholm. Den som vinner där går vidare till den internationella finalen.Annons
%d bloggare gillar detta: