Vinterlöpning

För en löpare kan vintern kännas extra jobbig. Kallt, mörkt och rent fysiskt mycket jobbigare att springa i snö/snöslask. Kylan kan ställa till det för en del löpare men en sjal. Med dubbar på skorna, vinterkläder och kanske ändrade löptider (mer dagtid) så brukar det gå bra ändå. Andra väljer att köra på löpband istället.

För min del så undviker jag löparband så mycket jag kan. Dels för att det är så tråkigt, man kommer ingen vart, dels för att löpband sällan är särskilt bra. Ska den efterlikna den riktiga aktiviteten behöver lutningen ökas och en plexiglasplatta läggas in. Det senare är det få gym som har eftersom de löpbanden kostar några tusenlappar till.

Om det är flera minusgrader ser jag till att använda sjal, då har jag sällan problem med andningen. Tre lager och ett par schyssta vintertights. Är det minus 20 eller blåsigt kan löparregnställ/vindställ kännas bra som ett extra lagar. Många frågar vad jag kör för strumpor. Jag använder, kanske konstigt nog, samma som på sommaren, men väljer några med längre skaft så att hälsenan inte är bar.

För ganska precis ett år sedan så köpte jag två Asics tight, ett par vintertights med Windstopper tyg och ett par vanliga långa. Det kändes otroligt bra då de var snygga. Har samma märke på skorna så för en gång skull under löpturerna var jag ganska enhetligt klädd. Fickan bak var så pass stor att när jag bytte mobiltelefon så fick den nya större telefonen plats. Båda har på olika ställen gått sönder i sömmarna. Båda dragskorna i midjan har gått sönder på två olika sätt. Tyvärr så lär det inte bli fler köp av Asics tights. Köpte Gore tights samtidigt. De är hela och fungerar jättebra.

%d bloggare gillar detta: