Chockad s-ordförande

I dagens VLT är det en chockad s-ordförande som svarar om det bristande underhållet av vägar och cykelbanor. Hur kan hon vara det?

De senaste åtta åren har tekniska nämnden påtalat brister och från oss moderater har fått i våra budgetar och i förhandlingar fått extra anslag. Förra mandatperioden handlade om i princip två frågor. Bristande underhåll uppåt 200 miljoner i skuld och att inte öka eller införa fler P-avgifter. En av de sista utredningarna vi har väntat på är just konsultrapporten om det bristande underhållet. En bil har mätt hålen och andra typer av skador på alla gator och cykelbanor. Under sen sommaren/hösten. I dagens tidning står siffran 170 miljoner kronor på bristande underhåll. Vägar måste renoveras annars kan de behövas stänga av…

På en annan sida meddelas att tekniska nämnden nu inför P-avgifter på öster Mälarstrand och Lögarängen av fiskala skäl. Nej, det har sällan varit fullt på parkeringarna. Tekniska nämnden passar på att inför högre avgifter (zon färg), ett sätt att smyghöja avgifterna utan att ta ärendet till kommunfullmäktige. Annars är regeln den att förändringar av taxor ska till kommunfullmäktige då det är ett större beslut som påverkar medborgarna. Införande av en ny zon kan dock nämnden ta själva. Mot detta är det bara moderaterna som yrkat avslag och reserverat sig.

Hur tror du s-styret planerar att få ett mer levande city? Du gissade rätt, de vill ta bort P-platser och höja avgifter (även detta i dagens VLT, byggnation Klippans parkering och bryggargården). Även här var moderaterna ensamma om att reservera sig mot beslutet. Vid gårdagens kommunstyrelse var moderaterna ensamma om att vilja tillskjuta extra medel för att få ett trivsammare city.

Annons
%d bloggare gillar detta: