Partistämma med val av ny partiledare

Det är alltid väldigt kul att få åka på en partistämma. Även om denna var extra inkallad och dagordningen var ovanligt kort men ack så avgörande för de kommande åren för partiet. Val av ny partiledare.

Det är min första partistämma där det ska väljas en ny partiledare. En historisk dag på flera sätt. Först höll Fredrik Reinfeldt ett anförande. Det var så klart en summering av hans tid som partiordförande och hans drivkraft inom politiken. Han gav också en bakgrund till Nya Moderaterna och Alliansen.

Senare kom val av ny partiledare Anna Kindberg Batra. Hon höll en bra tal och gav tre tydliga besked. Fortsatt satsning på arbetslinjen Moderaterna vill sänka åldern för det förstärkta jobbskatteavdraget till 64 år. Ge vuxna människor möjlighet att få en andra chans eller byta karriär genom att göra det möjligt att läsa kommunal vuxenutbildning så fler kan få behörighet till högskolan. Det tredje beskedet var att utreda svenskt medlemskap i NATO.

Den nyvalda partistyrelsen sammanträdde efter stämman och ett av de första besluten blev att välja Tomas Tobé till ny partisekreterare samt att tillställa arbetsgrupper som ska utveckla ny politik inför ordinarie partistämma i oktober.

Annons
%d bloggare gillar detta: